Loreta Adomaitienė įgyvendina projektą “Konditerijos kepyklėlės atidarymas Kudirkos Naumiestyje“

Loreta Adomaitienė įgyvendina projektą “Konditerijos kepyklėlės atidarymas Kudirkos Naumiestyje“ (ŠAKI-EURI-6A-D-13-3-2022).
Projektas įgyvendinamas pagal VPS I prioriteto „Vietos ekonomikos plėtra ir aplinkosauga“ priemonę Nr. LEADER-19.2-SAVA-11 „Fizinių asmenų verslo kūrimas“.
Tai be partnerių įgyvendinamas pelno projektas, kuris pretenduoja į 25 664,00 eur paramą.
Projekto tikslas - sukurti konditerijos gaminių kepimo verslą Kudirkos Naumiestyje.
Projekto uždaviniai:
1. Įsigyti ir sumontuoti kepyklėlės įrangą iš savivaldybės nuomojamose komercinėse patalpose,
istoriniame miestelio centre- Dariaus ir Girėno g.26, Kudirkos Naumiestyje.
2. Įvykdžius Maisto ir veterinarijos tarnybos reikalavimus kuriamam konditerijos cechui, gauti
maisto tvarkymo pažymėjimą ir pasiruošti kepyklėlės atidarymui.
3. Sukurti naują kepėjo darbo vietą (1 etatą) atskirtį patiriančiam Šakių rajono gyventojui.
Įgyvendinus projektą ir įkūrus kepyklėlę, bus įdiegta šiuolaikinė konditerijos gaminių kepimo technologija nuo tešlos paruošimo iki galutinio kepinių iškepimo. Darbo proceso organizavimą sklandžiai papildys naujas darbuotojo kepėjo etatas. Dviese organizuojant darbą, vienas kepėjas galės ruošti tešlas, kepti, kitas galės užsiimti gaminių dekoravimu, pakavimu, atidavimu klientams. Įkūrus kepyklėlę viešoje vietoje, ji, tikėtina, taps traukos objektu, klientai: turistai ir vietiniai gyventojai ją nesunkiai atras ir galės įsigyti gaminių, jų iš anksto neužsisakę.

Tad einant tuo keliu ir įgyvendinant projektą, jau įsigyta didžioji dalis įrangos. Dar ne viskas išpakuota, dar ne viskas savo vietose stovi, bet patalpa labai stipriai panašėja į kepyklą, kuri jau labai greitu laiku pakvips vanile ir gvazdikėliais… O artėjant Šv.Kalėdų šventėms, šių kvapų jau su nekantrumu laukia pati projekto vykdytoja ir Kudirkos Naumiesčio bendruomenės žmonės.
Palinkėkim Loretai Adomaitienei sėkmės susidėliojant įrangai, planams ir mintims į savąsias vietas ir visi drauge laukim Loretos gardumynų iš naujos kepyklėlės!

Šakių krašto VVG informacija

Zenklai