BŪK INOVATYVUS, KURK INOVACIJAS!

Liepos 12 d. Vytauto Didžiojo universiteto Profesinių kompetencijų vystymo centras Šakių rajone organizavo mokymus ,,BŪK INOVATYVUS, KURK INOVACIJAS”! Mokymus moderavo centro vadovė, inovacijų rinkodaros specialistė Dr. Aistė Ragauskaitė, o ,,studentus” pagal interesų pobūdį sukviesti ėmėmės mes – Šakių krašto vietos veiklos grupės administracija. Nors vasara yra sudėtingas laikas mokytis, vis tiktai įdomios temos sukėlė susidomėjimą, susirinko aktyvi bei pakankamai patyrusi grupė ir tiesiog ,,užvirė” karštos diskusijos. O temos buvo iš tiesų įdomios! Kaip kad:
,,Inovatoriais gimstama ar tampama?”
,,Inovatyvių sprendimų generavimo procesas nuo idėjos iki produkto.”
,,Autorinės teisės, intelektinė nuosavybė - kada ribos būna peržengtos?”
,,Inovatyvių produktų finansavimo šaltiniai ir kur slypi bendradarbiavimo jėga.”
,,Inovacijų kūrimo dirbtuvės rajono inovacijų generavimui.”
,,Kaip pristatyti sukurtus inovatyvius produktus?”
,,Komunikacijos menas - keturių galia - savivalda, mokslas, verslas, visuomenė.”
,,Lektoriai pateikė daug informacijos ir uždavė.”
Kadangi į šią grupę susirinkę žmonės turėjo pačios įvairiausios organizacinės, projektinės, bendruomeninės, verslo, valstybės tarnybos, nevyriausybinių organizacijų veiklos patirties, tai ir klausimai lektoriams buvo patys įvairiausi. Beje, ir atsakymai į lektorių keltus klausimus buvo patys įvairiausi ir kompetentingi. O užduočių sprendimas iš tiesų sukėlė ir didelį emocijų pliūpsnį. Smagu, kad ir juoko kuriant verslo planus, generuojant idėjas bei jas pristatant,- netrūko.
Mokymų pradžioje susirinkusius pasveikino ir nuolatinio naujovių siekio, inovatyvumo paieškų visiems palinkėjo Šakių krašto Vietos veiklos grupės pirmininkas Juozas Dainelis.

Turiningai dienai pasibaigus, visi vieni kitiems dėkojo – už mokymus, už įdomius pranešimus, už sudarytą galimybę sužinoti naujų dalykų, už patarimus, už bendrystę, už savosios bendruomenės stiprinimą.
Renginys buvo nemokamas ir organizuotas pagal projektą „Komunikacijos ir technologijų perdavimo centro veiklos skatinimas“, projekto kodas Nr. 01.2.2-CPVA-K-703-04-0004.
Mokymai vyko Zyplių dvaro ansamblyje, restorane ,,Kuchmistrai”. Tad mokymai buvo ne tik įdomūs, bet ir skanūs. Iki naujų susitikimų – kvieskite mus visur ir visada – mes norime kuo daugiau sužinoti! Taip išsiskiriant kalbėjo mūsų krašto aktyvūs žmonės. O tiesa sena ir gerai žinoma – aktyvūs žmonės yra aktyvūs visur!

Šakių krašto VVG informacija