Juškų raugyklėlės verslo modernizacija

Pasirašoma sutartis su V.JuškaLiepos 12 d. Šakių krašto VVG būstinėje pasirašyta vietos projekto vykdymo sutartis su Giedručių kaimo ūkininku Valdu Juška. Projektas „Juškų raugyklėlės verslo modernizacija“ įgyvendinamas pagal VPS prioriteto Nr. 1 „Vietos ekonomikos plėtra ir aplinkosauga“ priemonę „Vietos ištekliais pagrįstų produktų vertės didinimas ir maisto tiekimo grandinių plėtojimas“ Nr.LEADER-19.2-SAVA-5. Paramos suma iki 61 131,00 (Šešiasdešimt vieno tūkstančio vieno šimto trisdešimt vieno) Eur, tai yra iki 65 proc. visų tinkamų finansuoti vietos projekto išlaidų be PVM.
Ūkininko Valdo Juškos įkurtos „Juškų raugyklėlės“ pagrindinis produktas ¬ natūralūs kopūstai ir kitos daržovės. Raugyklėlėje gaminami produktai pasižymi autentiška ir per ilgus metus ištobulinta receptūra. Pagrindines žaliavas auginasi pats ūkininkas. Produkcijos asortimentas ¬ rauginti kopūstai, raugintos morkos, virtų burokėlių ir raugintų kopūstų salotos, raugintų kopūstų sultys. Šį asortimentą ūkininkas planuoja plėsti įtraukdamas raugintus burokėlius, virtus burokėlius vakuume ir šviežių kopūstų salotas su morkomis. Gamybą planuojama automatizuoti. Iš paramos lėšų bus įsigyti reikalingi mechanizmai: dozavimo linija, kurią sudaro automatinis kibirėlių atskyrimo-pakavimo mechanizmas, produkcijos dozavimo įrenginys, dangtelių padavimo ir uždarymo mechanizmas bei linijos įrenginių sujungimo transporteris. Bus įsigytos ir kitos priemonės: kopūstų pjaustyklė su 200 l mobiliu vežimėliu ir kotų išėmimo mechanizmu, vėdinimo maišyklė, daržovių pjaustyklė, vežimėlis-keltuvas, kubilai produkcijai laikyti ir kt. Kai didinamas našumas, tai didės pagamintos produkcijos kiekis,ir, kas tikėtina, taip pat pardavimų kiekis bei užsakovų kontingentas.
Projektas įgyvendinamas be partnerių. Bus sukurtos dvi darbo vietos. Projekto įgyvendinimo pabaiga 2020 metų spalio mėnuo.

VVG informacija